jueves, 10 de octubre de 2013

La Verema 26.set.2014 (2)

La Verema de Blanca.

A l'autobús el viatge se'ns va fer molt llarg. Quan vam arribar lo primer que vam fer va ser esmorzar, després vam anar a la vinya i vem probar el raïm verd i lila, estaven molt bons, també hi havia en Manelic que estava disfressat de pagès i ens va explicar tot el funcionament del raïm. Després vem anar al celler, era un quartet petit on guardaven el suc del raïm.
Quan vam acabar vam anar a xafar el raïm, i per a probar ho vaig fer, quan vaig ficar els peus dins en va vindre una sensació de fàstic. Al final del dia vam ficar el suc que vam fer a uns potets de vidre. La Carla ho va provar i em va dir que estava molt bó i ho vaig provar, em va agradar molt, inclús ho vaig ficar dins de la meva ampolla d'aigua.


La vendimia de Alejandro.

Ayer, dia 26 de setiembre, fuimos de excursión a una masía que se llama "Les Quingles", e hicimos la vendimia. Primero almorzamos, después nos explicaron las partes de la parra y nos dejaron probar las uvas, las negras y las blancas. David encontró una araña enorme y cuando la cogió con el bote, empezaron a salir un montón de pequeñas arañitas y la grande se murió.
Después subimos y tuvimos que llamar a gritos a Mossèn Botes porque estaba un poco sordo, al final salió y nos explicó el proceso del vino y a casi todos nos hizo mucha gracia su manera de explicar las cosas.
Después entramos en una sala pequeña, donde habían las botas de vino llenas y el vino estaba durmiendo. Al cabo de un rato pisamos la uva, era asqueroso.
Comimos y por la tarde pusimos el mosto en botellitas, jugamos un rato y nos fuimos.










La verema d'Olga.

Ahir 26 de setembre de 2013 vam anar els cursos de: Tercer, Quart, Cinquè i Sisè a la verema; per a veure com es feia el vi i el vinagre. El primer que vam fer va ser esmorzar en un bosc al costat d'una masia, on vam aprofitar per a caçar insectes per als terraris de la classe. Quan vam acabar d'esmorzar vam anar a un prat on hi havia un camp amb una vinya, un hort i un pagès, que era l'encarregat de cuidar tot el prat, ell ens va explicar totes les parts de la vinya, i després ens va deixar tastar el raïm, estava molt bó, feia molta gràcia com ho explicava.
Després en Mossèn Botes ens va explicar tot el procés de com el raïm es transforma en vi. Primer de tot tens que xafar amb els peus ben nets, té un mecanisme que el que xafes passa per una tina i acaba en un quartet de barrils on reposa el raïm per a transformar-se en vi.
Després el vam fer nosaltres mateixos, va ser molt divertit, peròse't posaven les pells del raïm entre els dits dels peus i donava una mica de fàstic; però em va agradar molt, com a tots.
Al Santi ens va repartir a classe uns potets on estava el líquid, el vi que vem fer nosaltres.












No hay comentarios:

Publicar un comentario