martes, 29 de octubre de 2013

Canvi dades VACUNACIÓ


Enfermera con paciente





La 3a. dosi d'Hepatitis (A+B) i Papil·loma, i 2a. dosi Varicel·la que estava prevista per a la primera setmana del mes de Maig de 2014, passa a administrar-se el 5 de Juny de 2014, a les 9.30h.

El canvi es degut a que durant la primera setmana de maig s'apliquen les Proves de les Competències de 6è. pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

                                                                     Santi.

lunes, 28 de octubre de 2013

HEM FET PANELLETS

Avui, dia 28 d'octubre, hem fet panellets a la classe del Raïm.
A Sisè toca de COCO, ha estat molt difícil de fer, menys pel Yannick i la Carlota que tenien la mà trencada per a fer-los.
Primer hem buidat, a un gibrell molt gran de la cuina, els ingredients: sucre, coco i ou líquid. Uns quants l'han barrejat i després hem començat a fer la forma, en Santi ens ha dit que els faríem com a cons, però ens costava molt,  perquè tenies d'apretar molt fort ja que sinó es desmontava, tots haviem de fer quatre, però com tots no aconseguiem fer-los hem fet menys: tres, un,... La Carlota i en Yannick han fet vuit cadascú perquè els feien molt bé.

Els deixavem a unes safates metàliques amb farina de blat de moro a la base, perquè després han ant al forn.
Al final hem fet 129 panellets i amb la massa que ha sobrat ens han deixat tastar-la i estava molt bona.
Mentre feiem tot el procés en Santi ena anava fent fotos, són les de aquí sota.

Alex.







viernes, 25 de octubre de 2013

CASTANYADA 2013

Bruja con escobaCalabaza Halloween




El dijous 17 d'octubre vam fer un dibuix a Plàstica. El dibuix tractava de "la Tardor", llavors vam fer castanyes. La Sónia ens va repartir una cartolina groga a cadascú, després teniem que fer molts quadradets amb un regle, na Sónia ens va dir que ara haviem de dibuixar castanyes dins dels quadrets. Quan ja haviem fet totes les castanyes, li vem posar cares, com si tinguesin vida.

Uns van posar cares d'enfadats, d'altres (bé, quasi tots) cares de contents,... etc. Jo vaig dibuixar de tot, com gairebé tothom. Al final vem pintar el fons i vem repassar totes les castanyes.
La veritat és que a tots ens va quedar ben bonic.

Inés.


El pasado martes con la Sonia, en clase de pintura, dibujamos y pintamos unas castañas personalizadas a nuestro gusto.
Nos llegó a costar unos días, y algunos, y yo estoy entre ellos, nos lo tuvimos que llevar a casa para acabarlo, pero el resultado quedó muy bien.

Muchos ponían una frase en las castañas, que describía que era o que hacía la castaña.
Hicimos muchas caras divertidas y originales como: mareadas, enamoradas, ensangrentadas, de DJ. Hasta hubo gente que las disfrazó: de calabaza, Frankestein, vampiros, pulpos, conejos, payasos, momias, reyes y muchas más.
Después las pintamos, repasamos y así de bien quedaron.

Rodrigo.


El proper dijous, 31 d'octubre, farem la festa de la Castanyada. Sortirem al pati a darrera hora de la tarda i ens menjarem els panellets que haurem fet.











jueves, 24 de octubre de 2013

LECTURES RECOMANADES

CORDELUNA por Paula Veefkind.

Yo lo titularía "El amor de Don Sancho y Guiomar" en lugar de "Cordeluna". Su autora es Elia Barceló, es de la editorial edebé, tiene 346 páginas y está en castellano.

La tapa es muy bonita y muy original. El personaje que me ha gustado más es Guiomar, porque es una doncella muy bonita y tiene una hija y un marido al que ama mucho.

Me ha gustado más cuando Don Sancho y Guiomar se casan en secreto en San Salvador y se van cuatro días juntos. Otro final sería que Guiomar no se muere, pero Gloria y Sergio reviven la misma historia.

Trata de unos niños que van a hacer una obra de teatro en la iglesia de San Salvador se meten en una historia medieval. Don Sancho va hacia la tierra de moros con Don Rodrigo. Sancho conoce a Guiomar y se enamoran, lo mismo ocurre con Gloria y Sergio. Al final Guiomar se muere y Sancho se quiere morir. Se encuentra en una cabaña y después va a una iglesia donde encuentra a su hija.

Me ha gustado mucho y además he aprendido cosas de la Edad Media.


VÍCTOR Y LOS VAMPIROS  por Eric.

Está escrito por Maite Carranza, tiene 194 páginas, es de la editorial edebé y lo he leído en castellano, aunque también lo tenemos en la biblioteca de clase, en catalán.

Otro título podrías ser: Víctor y su viaje a Transilvania. En la cubierta salen muchos vampiros persiguiendo a Víctor. El mejor personaje es Víctor porque es el protagonista.

El mejor momento es cuando Víctor fotocopia las notas de Melón y sus padres se lo creen. Me gustaría que al final muriesen por los vampiros.

Este llibro narra la historia de Víctor, un chico muy travieso, y sus tres amigos: Ramón, Mariona y Borja, estos dos últimos son hermanos y les llaman los hermanos Bel. Víctor a Ramón le llama Melón, A Mariona Tormenta y a Borja le llama Yoyo. Vícot coge las notas de Melón y las fotocopia y tacha el nombre de Ramón y pone el suyo. Enseña las notas a sus padres y no se lo creían, pensaban que estaban soñando. Le dicen a Víctor: cariño ahora podrás hacer todo lo que no podías, como: saltar la hoguera, tirar petardos,... y dijo la madres que ese verano irían de vacaciones. Víctor les dice que quiere ir a China y llamarse Víctor Yubakuto y dijeron sus padres que no, entonces el padre decidió que irían a Transilvania a ver los vampiros.

Como centario persona, decir que este libro es muy entretenido y me ha gustado mucho.


EL CAS DEL COCODRIL A INTERNET per Ton

L'autor és en Joachim Friedrich, és en català i té 216 pàgines. L'editorial és edebé.

Com a títol li diria: El cas de l'ordinador nou. A la coberta hi ha uns ulls espiant el que fan. El personatge que més m'ha agradat ha estat l'Estefi.

El millor moment és quan el Charly li ensenya les coses que ha gravat d'en Santia ell, i aquest li torna l'ordinador i els diners. Un altre final seria que el Santi fa el valent i no li dona ni els diners, ni l'ordinador.

Tracta de una nena que vol un ordinador nou i no el troba a bon preu i els seus pares no li compren cap. A un lloc es troba a un noi que es diu Santi i el troba a bon preu, però aquest Santi és un lladre d'ordinadors. L'Estefi vol l'ordinador seu, però el Santi no li dona, llavors en Charly té una gravadora amb mentides d'en Santi gravades, si el Santi no li torna l'ordinador a l'Estefi li ensenyarà la gravació.

Aquest conte m'ha agradat molt, els altres de la colecció eren més pesats.

lunes, 21 de octubre de 2013

Cosetes de la classe del RAÏM


InsectoArañaSaltamontes


> La mantis super-grossa que s'havia menjat la de la Eva, va menjar-se tres mantis més i va morir.
> Vam veure una aranya menjanr-se dues llagostes.
> També dos parells de llagostes fecundant alhora, dues al sostre del terrari i dues al terra. Mireu les fotos...


> Hem fet una postal de Hallowen a Plàstica amb la Sónia i l'he penjat a la classe per a decorar una mica.
> El passat dimecres 16 d'octubres ens van administrar la primera dosi de la vacuna, a uns no els van vacunar, a d'altres els van donar una vacuna, d'altres dues i alguna nena va rebre tres punxades... Alguna va deixar anar llagrimetes.
> Hem vist com una mantis es menjava un dragó, va fer com amb les llagostes, començà per la nuca, el cap i després tota la resta del cos.


viernes, 18 de octubre de 2013

La familia numerosa

Un día nos mandó Santi que llevásemos a clase una fotografía, cada uno de lo que quisiera. Y así lo hicimos, cada uno trajo una foto de temática libre. Había de familiares, de paisajes, de publicidad, de personajes famosos,... Unas eran en blanco y negro y otras en color.
Nos agrupamos en diversos grupos: de cuatro, de siete,... creando pequeñas historias dramáticas, cómicas, de anuncios, etc. Al final nos juntamos los 28 de la clase y con todas las fotos realizamos un cuento añadiendo cada uno una frase. Cuando lo acabamos elegimos democráticamente un título y ésta es la historia:

LA FAMILIA NUMEROSA

En los fiordos noruegos vivía una familia feliz. Con su abuelo, su hija mayor y su hija pequeña.
Un día bajaron a la playa porque toda la familia era muy nadadora pero no se bañaron ya que habían tiburones.

Entonces fuero a dar una vuelta en barco y pasaron junto al yate de Messi que estaba sacando brillo a los balones, con su gatito, escuchando un partido de la Selección Española por la emisora "Flaix Fm", junto a Miley Cyrus que se estaba pintando los labios con sabor a fresa. Neymar también estaba en el yate con su travieso hijo.

Cuando regresaban hacia casa en su nuevo coche, vieron a un gatito pequeñito perseguido por tres perros, abominablemente monstruosos, pero los niños salvaron al gatito.
Sus padres les premiaron llevándolos al parque de atracciones, donde participaron en un rodeo y ganaron una pulsera.





viernes, 11 de octubre de 2013

Vacunació IMPORTANT

Infermeria del CAP Can Bou, ens ha recordat que el dia 16 d'octubre comença la vacunació escolar y que és imprescindible l'autorització i el carnet de vacunació (tal com us vaig dir a la reunió de pares del dia 1), sense aquests documents NO poden administrar la vacuna.

L'endemà de la reunió es vàren repartir les cartes informatives i les autoritzacions, acompanyades d'una nota a l'agenda, als nens que els seus pares no van poder venir a la reunió.

Gràcies.

jueves, 10 de octubre de 2013

La Verema 26.set.2014 (2)

La Verema de Blanca.

A l'autobús el viatge se'ns va fer molt llarg. Quan vam arribar lo primer que vam fer va ser esmorzar, després vam anar a la vinya i vem probar el raïm verd i lila, estaven molt bons, també hi havia en Manelic que estava disfressat de pagès i ens va explicar tot el funcionament del raïm. Després vem anar al celler, era un quartet petit on guardaven el suc del raïm.
Quan vam acabar vam anar a xafar el raïm, i per a probar ho vaig fer, quan vaig ficar els peus dins en va vindre una sensació de fàstic. Al final del dia vam ficar el suc que vam fer a uns potets de vidre. La Carla ho va provar i em va dir que estava molt bó i ho vaig provar, em va agradar molt, inclús ho vaig ficar dins de la meva ampolla d'aigua.


La vendimia de Alejandro.

Ayer, dia 26 de setiembre, fuimos de excursión a una masía que se llama "Les Quingles", e hicimos la vendimia. Primero almorzamos, después nos explicaron las partes de la parra y nos dejaron probar las uvas, las negras y las blancas. David encontró una araña enorme y cuando la cogió con el bote, empezaron a salir un montón de pequeñas arañitas y la grande se murió.
Después subimos y tuvimos que llamar a gritos a Mossèn Botes porque estaba un poco sordo, al final salió y nos explicó el proceso del vino y a casi todos nos hizo mucha gracia su manera de explicar las cosas.
Después entramos en una sala pequeña, donde habían las botas de vino llenas y el vino estaba durmiendo. Al cabo de un rato pisamos la uva, era asqueroso.
Comimos y por la tarde pusimos el mosto en botellitas, jugamos un rato y nos fuimos.










La verema d'Olga.

Ahir 26 de setembre de 2013 vam anar els cursos de: Tercer, Quart, Cinquè i Sisè a la verema; per a veure com es feia el vi i el vinagre. El primer que vam fer va ser esmorzar en un bosc al costat d'una masia, on vam aprofitar per a caçar insectes per als terraris de la classe. Quan vam acabar d'esmorzar vam anar a un prat on hi havia un camp amb una vinya, un hort i un pagès, que era l'encarregat de cuidar tot el prat, ell ens va explicar totes les parts de la vinya, i després ens va deixar tastar el raïm, estava molt bó, feia molta gràcia com ho explicava.
Després en Mossèn Botes ens va explicar tot el procés de com el raïm es transforma en vi. Primer de tot tens que xafar amb els peus ben nets, té un mecanisme que el que xafes passa per una tina i acaba en un quartet de barrils on reposa el raïm per a transformar-se en vi.
Després el vam fer nosaltres mateixos, va ser molt divertit, peròse't posaven les pells del raïm entre els dits dels peus i donava una mica de fàstic; però em va agradar molt, com a tots.
Al Santi ens va repartir a classe uns potets on estava el líquid, el vi que vem fer nosaltres.












La Verema. 26.Set.2014 (1)

La verema d'en Liam.

Vam arribar sobre les 10.48h i quan arribaren ens vam presentar i esmorzar. Després vam deixar les nostres motxilles al terra i ens vam dirigir cap a la vinya.
Una vegada arribat a la vinya va sortir en Manelic que era l'amo de la vinya, ens va explicar una mica de la vinya com: que a les fulles les deien pàmpol i més coses, també ens va dir que no era un hort, ni un camp, que era una vinya.
Després vem trornar a pujar cap a munt per a veure a Mossèn Botes, aquest explicava os es guardava el most per a elaborar el vi.
Després vem anar a trepitjar el raïm i feia molt fàstic i hi havia alguns nens que no ho van trepitjar, perquè els feia molt de fàstic.
A continuació vem anar a agafar el most en un pot de vidre i ens van explicar que ho teniem que obrir cada nit, sinò petaria.
Quan ens vem anar a l'autocar ens vem retrasar però vem arribar.
En aquesta excursió m'ho vaig passar molt bé.







La verema de Maria L.

El dia 26 de setembre vam fer una sortida a la Verema. Quan vam arribar, vam esmorzar, després vam anar on estaven les vinyes i un monitor es va disfressar de Manelic. Ens va explicar com es deia cada part de la vinya. Després vam anar a un lloc on va venir un altre monitor disfressat de Mossèn Botes i ens va explicar con guardaven el most, i que si no es tapava sortiria vinagre. Quan va acabar d'explicar vam anar a trepitjar raïm. A mi no em va donar angúnia com a altres persones. Quan vam acabar  vam anar a dinar, ens van deixar molta estona per a jugar. Al final vam agafar unes ampolletes de vidre i les vam omplir de most.

martes, 8 de octubre de 2013

Anècdotes de Setembre.

> A l'excursió vam agafar molts bitxos pels terraris de la classe. En un pot una llagosta es va menjar a una mantis!

> Al fons de la classe tenim un esquelet per a estudiar el cos humà. En Santi diu que és un nen de Sisè que fa uns anys es va quedar a classe tancat durant tot l'estiu i que quan va tornar al Setembre el va trobar així... però tots sabem que és de plàstic.

> Quan vem tornar de la sortida a la verema, ens van donar a cada un, una ampolleta amb el most del raïm que haviem trepitjat. Quina gresca quan van començar a saltar els taps de les ampolletes! si és que les haviem d'haver deixat destapades...

> L'Eva va portar un migdia una mantis, no va durar ni cinc minuts al terrari, una altra mantis se la va menjar, i això que aquesta s'havia cruspit dues llagostes pel matí...

Descripcions de companys.

 L'ÀLVARO descriu a...

Ell és d'estatura mitjana, d'un pes normal. Té el cabell de color negre. Porta ulleres, va venir nou a Cinquè de Primària. Té els ulls de color marró i no són gaire grans. No és molt fort, però tampoc és gaire fluix. És amable i té un bon comportament. Li agrada jugar a futbol, és molt bó de defensa i no tan bó de davanter, també li agraden altres esports, com el bàsquet, l'hàndbol o altres com el ping-pong o el bàdminton, però no és tan bó. Acostuma a llepar els taps dels bol·lígrafs. Li agraden series japoneses com Dragon Ball. Li agrada jugar al Fifa i altres jocs. El seu color preferit és el groc. Li agrada molt veure la Fórmula 1, el seu corredor favorit és Kimi Raikonen. La seva afició preferida és tirar petards perquè li agrada molt petar coses.
... en Pol.

La PAULA VALERO descriu a...

La companya que us descriuré ara és castanya, mig rossa de cabells, té els ulls marrons claret, no és ni molt baixa, ni molt alta, ben bé és normal d'altura. Li agraden molts esports però el que més li agrada és el hokey. Té una germana petita i un germà més gran, els seus noms comencen per M i L. Es va mudar de casa fa ja un temps, té un conillet que es diu Negret, i a que no sabieu? el conill és negre. És molt bona amiga. El seu aniversari és el 19 de desembre.

... la Paula Veefkind.

En GABRI descriu a...

Es muy alto, el más alto de la clase. Tiene el pelo de punta y es castaño. Le gusta mucho el ping pong, pero de portero de fútbol es bastante bueno. Su color favorito es el naranja. Su comida favorita es la pizza, juega muy bien a los videojuegos, sus juegos favoritos son: Blackons 2 y GTA 5, antes se viciaba un poco, pero ahora no tanto. Su marca favorita de ropa es Adidas, siempre lleva ropa de deporte. Lleva un candado en la mochila, casi todos sabemos su contraseña, pero da igual. Su marca favorita de coche es Wolsvaguen, su tele favorita es Samsung. Tiene una mochila de Micky Mouse. Está un poco gordo, pero es muy fuerte.

... en Fran.

La CARLOTA descriu a...

És alta, però no molt, bé el cabell és castany, normalment porta samarreta i pantaló i no acostuma a portar faldilla.
Té els ulls marrons i té una germana aquí a l'escola.
El seu color favorit és el blau.
Li agrada dibuixar i ho fa molt bé.
Té bon caràcter i és difícil que s'enfadi amb una persona que coneix.
Tots els anys se'n va de viatge fora de Catalunya.
És bona estudiant i treu bones notes, molt poques vegades li reganyen perquè es comporta bé.
A més de tenir la germana aquí a l'escola, té més germans més grans que ella.
Juga a bàsquet i és el seu esport favorit, a més ho fa molt bé.

... la Paula Valero.

L'ALEIX descriu a...

És un nen llest i juga bé al futbol perquè va al Castelldefels, un equip de futbol. És amic del David. Dibuixa molt bé, acostuma a vestir d'esport. Sempre treballa i quasi no parla, en canvi jo sí. El seu color favorit és el taronja i el seu menjar és l'ou ferrat. El seu animal el gos, perquè en té un. No acostuma a lligar amb les nenes, és més, prefereix jugar i passar-ho bé.
Sempre, bé, quasi sempre és atent a classe, vol aprovar tot, com tothom. És molt bon nen i és força simpàtic, té el cabell curt i castany, no és gaire moré.

... en Dani.


Textos del verano

UN VIAJE A PORTUGAL por David.

Día 1: Salimos bien pronto de mi pueblo, Caleruega, al sureste de Burgos y fuimos dirección Zamora. Una vez allí paseé junto a mis padres: visitamos el castillo, la catedral y el parador. Éste era muy bonito, imitando a un palacio antiguo, con un patio muy grande. A comer fuimos a Braganza y luego fuimos al museo militar, donde había desde una lanza hasta un fusil de asalto. Fuimos al "súper" y compramos la cena, cenamos y nos fuimos a la cama.

Día 2: Salimos y nos dirigimos a Oporto. Allí visitamos: la desembocadura del Duero en un barquito, luego comimos y fuimos por un puente construido por la empresa "Eiffel", cenamos y fuimos a dormir.

Día 3: Fuimos a Coimbra y lo más importante que visitamos fue la Universidad de Coimbra, lo más bonito fue la biblioteca, tenía más de 12 metros de altura, también bajo la biblioteca estaba una sala con cosas como: la primera corona, cinco o seis libros. Luego bajamos un piso más abajo y encontramos seis calabozos. Luego comimos y por la tarde fui a la piscina del hotel.

Día 4 y 5: Estuvimos en Lisboa, lo que más, más, más me gustó fue el tranvía amarillo nº 28. Visitamos el futuro museo de la moneda, el Tajo desde la orilla; comimos y subimos el elevador de Santa Justa diseñado por Eiffel, luego bajamos por las calles. Al día siguiente visitamos los Jerónimos, la torre de Belem y el monumento a los descubridores. Por la tarde volvimos al pueblo.


UN DÍA EN AQUOPOLIS por María Rodríguez.

El 13 de Agosto de este verano fui a Aquópolis con mis padres, que se llaman Jose e Isa, mis hermanas, que se llaman Paula y Lucía, mi prima, que se llama Martina, mis tíos, que se llaman Sílvia y Sito, y unos amigos nuestros que se llaman: Óscar, Marta, Xavi y Berta.

En la primera atracción que me monté fue en el "agujero negro", me tiré con mi padre porque le agujero era doble; mi tío se tiró con una de mis hermanas y Óscar con su hijo Xavi. En la segunda atracción que me monté fue el "rápido", ese tobogán fue muy divertido, porque cuando se iba a acabar parecía que volaba y cuando caías, de la fuerza del agua te llevaba al fondo de la piscina, y me monté en muchos más.

Después de montarme en bastantes atracciones nos fuimos a comer, yo comí pasta y carne. Después de comer me monté en más atracciones. A las 16.00h comenzaba el espectáculo de los delfines y los fuimos a ver, te podías hacer fotos con los delfines y también con los leones marinos, pero yo no me las hice.

Después de ver el espectáculo de delfines fui a la piscina de olas y cuando llegaron las 19.00h o 19.30h nos fuimos. Llegamos al camping sobre las 20.30h. Ese día me lo pasé genial.


ABANDONANDO AMIGOS EN LA FERIA por Fran.

Este verano he estado prácticamente todos los días con un amigo: José. Él y yo llevábamos dos años estando siempre juntos, haciendo travesuras. Pero este año ha cambiado todo. En la feria siempre le invitábamos y nos lo pasábamos "superbien". El primer día estuvimos con mi padre, mi madre y un amigo de mi padre; todo iba como siempre, subiéndonos a las atracciones que nos gustan: rana, tecno-dance, chorradas.

El segundo día, más o menos lo mismo, la verdad es que no habían muchas cosas de mi edad. Por cierto, aquel día vino mi hermano con mis sobrinos y mi cuñada... Pero el tercero fuimos a la feria un pelín pronto y nos subimos a la rana, nos dieron unas entradas, después de un rato volvimos a casa y recuerdo que dijo: -Mañana te doy la entrada. Y yo contesté: -Mejor que cada uno se lleve la suya. Entonces fuimos a jugar al Monopoly y se enfadó porque dijo que había movido mal (y yo siempre cuento en voz alta). Se enfadó y no le he vuelto a ver.


EL VERANO ANDALUZ por Eva.

Este verano, como todos los años, fui a una aldea que está muy cerca de Almería, se llama Angosto, pero no es el único Angosto, están el Angosto de las Vegas, el de arriba y los Pérez; cada año organizan un cross, y participé, pero no gané. Otro día fuimos a Calasparra todas las personas, era un viaje de la asociación cultural, en Calasparra lo pasé muy bien, primero fuimos a un museo del arroz y luego a visitar la plaza, después comimos en un restaurante, y nos bañamos en el río Segura, nos tiramos desde arriba y la corriente nos arrastraba y lo hacíamos muchas veces, al final nos fuimos y me dió mucha pena.

Al día siguiente eran las fiestas, y estuve hasta la madrugada bailando, al otro día eran los moros y cristianos, yo hice el papel de ángel y lo hice muy bien, ya que tengo experiencia.


UN DÍA EN LOS RÁPIDOS DE LOS PIRINEOS por Dani.

En verano me fui a los Pirineos e hice rafting, estuve desde las 9.00h de la mañana hasta las seis de la tarde. Cuando llegamos fuimos a pagar para poder hacer rafting, después nos pusimos la equipación, cuando acabamos hicimos grupos porque éramos muchos, una vez acabado, los del grupo fuimos a buscar la barca y después nos enseñaron las normas de seguridad y como teníamos que hacer. 

Una vez en el agua fuimos a un lago, del lago pasamos por una fuente y nos empapamos, después fuimos a los rápidos, en la primera vuelta nos giramos y bajamos la mayoría de espaldas, en la segunda bajamos normales, en la tercera casi volcamos, nos faltó una piedra más y en la última bajamos normales y cuando estábamos en el final del rafting nos bañamos, pero salimos rápidamente porque el agua estaba congelada; después dejamos la barca en su sitio, así como los trajes.

Por la tarde hicimos cayac porque como era gratis, nos aprovechamos para hacer un poquito de cayac.

Benvinguda

Hola,

Benvinguts al Blog de la classe de Sisè de l'escola La Ginesta de Castelldefels.

Aquest curs 2013-2014 som la classe del RAÏM.

Tenim aquest nom perquè el 2014 serà l'any Internacional de l'Agricultura, així cada classe té el nom d'una planta, fruita, estri o quelcom relacionat amb aquest tema; per tant nosaltres som la calsse del RAÏM.

Som vint-i-vuit nens a la classe de Sisè, els mateixos de l'any passat, 17 nois i 11 noies, no ha vingut cap nou. El nostre tutor és en Santi, l'hem d'aguantar més del 80% del temps doncs ens fa gairebé totes les àrees.

En aquest blog us anirem informant de tot el que fem durant el curs, tant activitats académiques, com sortides, com anècdotes i tot alló que ens sembli interessant per a que sapigueu el funcionament dela classe del Raïm.

I ja que parlem de raïm, us presentem la nostra classe amb una fotografia realitzada a la nostra primera excursió, on sortim tota la classe. Va ser el 26 de setembre a la masia "Les Quingles" de Calders (Bages) on vam realitzar la verema.